Kotimaahan paluun haasteet

 

11.4.2018 klo 8.00-16.00 Hotelli Arthur, Vuorikatu 19, Helsinki

 

 

 

Kotimaahan paluuseen liittyvät ongelmat ovat yllättävyytensä vuoksi vaikeampia käsitellä kuin vieraaseen kulttuuriin liittyvät sopeutumisongelmat.  Perheet muuttavat palatessaan tavallisesti tuttuun ympäristöön.  Maailmalle lähtiessään he tiesivät, että elämä olisi uudessa maassa erilaista, mutta he eivät olleet osanneet valmistautua siihen, että kotimaakin on muuttunut.  Ulkomailla asuminen etäännyttää ystävistä, työpaikasta ja kotimaasta. Suuri osa palaajista on perheellisiä.  Ulkomaankomennukselle lähdettäessä mukana seuraava puoliso joutuu usein jättämään työnsä ja takaisin palattaessa työn saanti voi olla vaikeaa.  Pienet lapset ovat viettäneet usein ensimmäiset vuotensa ulkomailla, heille Suomi on vieras kulttuuri.  Murrosikäisille on tärkeää sopeutua ja löytää oma paikkansa vertaisryhmässä.

 

Tavoitteet

 

Paluuvalmennuksen päätavoitteena on auttaa kentältä palaajia sopeutumaan takaisin suomalaiseen yhteiskuntaan ja omaan työyhteisöön antamalla tietoja ulkomaankomennuksen aikana kotimaassa tapahtuneista muutoksista ja niistä psyykkisistä ongelmista, joita paluuseen liittyy.  Valmennuksen toisena tärkeänä tavoitteena on arvioida komennusten onnistumista ja sitä kautta kehittää yrityksen ulkomaankomennusprosessia.

 

Kenelle

 

Kentältä hiljattain palanneet, HR-henkilöstö

 

Sisältö

 

  1. - Ulkomaankomennuksen arviointi: odotukset ja todellisuus - kannattiko lähteä?
  2. - Miten komennus muuttaa ammatillisesti ja persoonana?
  3. - Kansainvälisten kompetenssien arviointi
  4. - Paluu puolisona
  5. - Paluu lasten kanssa
  6. - Keinoja sopeutumisen helpottamiseksi
  7. - Mikä Suomessa ja suomalaissa on muuttunut?
  8. - Miten yritys voi tukea palaajaa?
  9. - Minun tarinani - kokemuksia ulkomailla asumisesta ja paluusta.

 

 

Valmennuksen hinta: 360 euroa + alv 24 % sisältäen aamupalan, lounaan sekä Marja Saviaron kirjan "Maailmalta kotiin". Jos kurssille osallistuu perhe, puolison osalta valmennuksen hinta 300 euroa + alv 24 %.

Valmennus voidaan toteuttaa myös yrityskohtaisena ja verkkokurssina.

Sitovat ilmoittautumiset 10.3. mennessä info@returnticket.fi

Ilmoitathan, jos tarvitsette majoitusta.  Pyydämme erillisen tarjouksen Hotelli Arthurista.

 

 

Tervetuloa keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia.