19.04.2017

Ulkomaisten asiantuntijoiden pääsy Yhdysvaltoihin vaikeutuu


Yhdysvaltin presidentti Donald Trump allekirjoitti tiistaina määräyksen, joka voi hankaloittaa Yhdysvaltalaisten yritysten mahdollisuuksia palkata ulkomaisia asiantuntijoita.

Määräyksen mukaan yhdysvaltalaiset poliitikot ja viranomaiset arvioivat uudelleen ehdot H-1B-viisumille, jota erityisesti teknologiayhtiöt ovat käyttäneet rekrytoidessaan osaajia maailmalta. Trump väittää, että yritykset ovat hyödyntäneet H-1B-viisumiohjelmaa väärin ja ovat palkanneet sen nojalla asiantuntijoita ulkomailta halvemmalla sen sijaan, että olisivat rekrytoineet amerikkalaisia työntekijöitä.

H-1B-viisumeita on myönnetty vuosittain noin 85 000 kappaletta. Ohjelma on ollut hyvin suosittu esimerkiksi Kalifornian startup-yritysten keskuudessa. Piilaakson high-tech-yhteisö on vastustanut ankarasti viisumiehtojen kiristämistä. Kyseisiä viisumeja haetaan vuosittain yli 200 000, joten alle puolet hyväksytään.

 
 

Tump allekirjoitti viisumeita koskevan executive order -määräyksen tiistaina vieraillessaan Wisconsinissa. Toistaiseksi määräys velvoittaa selvittämään ja arvioimaan H-1B-ohjelman myöntämisperusteita. Selvityksen jälkeen viranomaiset tekevät omat ehdotuksensa tulevista muutoksista. Eräiden arvioiden mukaan järjestelmässä siirrytään arvonta-perusteisesta valinnasta tarkempaan tarveharkintaan.

Lähde: Kauppalehti

© 2017 Business group. All rights reserved | Design by W3layouts